TOBB Ferdi Yiğit Anadolu İmam Hatip Lisesi

Telefon : 04125022045
WEB https://ferdiyigitaihl.meb.k12.tr
Adres : Bağcılar Mah.1214. Sokak Gökkuşağı Evleri Bitişiği No6/1 Bağlar/DİYARBAKIR
VİZYON : Eğitimde kalite ve başarıları ile adından söz ettiren, kazandırdığı değerlerle öncü ve seçkin bir kurum olmak.
MİSYON : Öğrencilerimizi Bilimsel, sosyal ve kültürel yönden kendini geliştirmiş, manevi değerlere bağlı, evrensel ilkeleri özümsemiş, çevreye duyarlı, kendine güvenen, özgür düşünen, liderlik üstlenebilen, toplumsal sorumluluk bilinci gelişmiş, geniş bir dünya görüşüne sahip yurttaşlar olarak yetiştirmek.
BAŞARILAR :

Toplantı Salonu :1
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :1
Öğretim Şekli :TAM GÜN
Saatler : 08:00-15:10
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İNGİLİZCE-ARAPÇA
Isınma : DOĞALGAZ
Pansiyon : 200 KİŞİLİK ERKEK PANSİYONU (HER KADEMEDE 50 KİŞİLİK KONTENJAN)
Servis : SERVİS MEVCUTTUR.
Ulaşım : ŞEHİR İÇİ MİNİBÜSLERİ VE BELEDİYE HALK OTOBÜSLERİ GÜN BOYU TAŞIMA YAPMAKTADIR. BELEDİYE OTOBÜSLERİ ŞEHİR MERKEZİNDEN A7, AZ, Z5 OTOBÜSLERİ, EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ, ÜÇKUYU TOKİ, FABRİKA MAH. VE DİCLEKENT YÖNLERİNDEN İSE E1 ve Z7 OTOBÜSLERİ İLE ULAŞIM SAĞLANMAKTADIR.
Yerleşim Yeri : OKULUMUZ ŞEHİRİMİZİN EN NEZİH MERKEZLERİNDEN BİRİ OLAN BAĞCILAR MAHALLESİNDE MERAM 4 - MERAM 5 SİTELERİ İLE GÖKKUŞAĞI VİLLALARI ARASINDA KURULMUŞTUR.HEMEN YANIBAŞINDA KYK ERKEK ÖĞRENCİ YURDU BULUNMAKTADIR.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İL MERKEZİNE UZAKLIK 5 KM.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : OKUL İÇİ VE İL GENELİNDE FUTBOL, BASKETBOL, VOLEYBOL, FUTSAL, MASA TENİSİ, BADMİNTON TURNUVALARI
Bilimsel Etkinlikler : TÜBİTAK ÇALIŞMALARI, LABORATUVAR ÇALIŞMALARI, ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ, BİLİM FUARI
Proje Çalışmaları : TÜBİTAK PROJELERİ, İL GENELİ VE TÜRKİYE GENELİ PROJELER, DİN ÖĞRETİMİ DAİRE BAŞKANLIĞI PROJELERİ
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : DİL ÖĞRENİMİ KAPSAMINDA AVRUPA VE ARAP ÜLKELERİNE GEZİ PROJELERİ
Diğer Hususlar : HALI SAHA, Z-KÜTÜPHANE, ÇOK AMAÇLI KAPALI SPOR SALONU, İNGİLİZCE-ARAPÇA DİL SINIFLARI, UYGULAMA SINIFI (MESCİD)